casa unifamiliar amb pati cj

Projecte d'una casa unifamiliar al Bages | 298 m2.  Client Privat. 

CASA CJ

La Casa CJ, dissenyada per l´arquitecta Claudina Relat, és un projecte d´arquitectura residencial que s´ubica en un entorn natural del Bages a Barcelona. La casa es compon de tres volums principals disposats de manera centrifugada mitjançant un pati interior, que s'adapten a la topografia del terreny i que es connecten entre si mitjançant un pati interior de vidre.

 

L'ESTRUCTURA VISTA DE FORMIGÓ

L'estructura de la casa es compon de formigó armat i l'estructura creua la façana i es converteix una gran pèrgola de 15 metres de llarg sense pilars, amb revestiments exteriors de façana ventilada d'Equitone. Els acabats interiors són de gran qualitat, amb predomini de materials naturals i colors neutres, que creen una estètica minimalista i sòbria.

 

SISTEMA NATURAL D'EFICIÈNCIA ENERGÈTICA I SOSTENIBILITAT

En termes de sostenibilitat, la Casa CJ presenta un enfocament conscient a l'eficiència energètica. Els sistemes de ventilació natural que proporciona la pèrgola a Sud i el pati interior, la il·luminació natural i l'aïllament tèrmic són alguns dels aspectes que han estat considerats amb cura per afavorir l'estalvi energètic i l'habitabilitat interior.

 

CASA OBERTA A L'EXTERIOR

La distribució espacial de la casa és un altre dels aspectes notables del disseny arquitectònic. A la planta baixa hi ha les zones comunes, com ara la cuina semi oberta, el menjador i la sala d'estar, que s'obren a l'exterior mitjançant grans finestrals i terrasses. Aquestes zones permeten gaudir de les vistes panoràmiques al paisatge natural i fomenten la connexió amb l'entorn. La planta alta, per la seva banda, inclou les habitacions i els banys, amb vistes a l'entorn natural.

 

La Casa CJ és un projecte d'arquitectura residencial que es destaca pel disseny contemporani, la integració en l'entorn natural i l'enfocament sostenible. La casa és un exemple de com el disseny arquitectònic pot tenir en compte aspectes estètics, funcionals i mediambientals per crear espais habitables i eficients.