casa unifamiliar ed -casa eco1

La casa ECO – tres + un: El concepte ECO en aquest cas engloba les dues vessants del concepte. Una casa ecològica i amb un pressupost ajustat.

 

La FORMA: El punt de partida del projecte és encabir tot el programa funcional en una sola planta. El projecte s’organitza amb 3 COSSOS i un cos lligam. A la cara nord hi ha el volum que engloba el programa de nit: habitacions i banys. A la part sud s’hi planteja el volum del programa de dia que es resol a dues aigües per buscar més llum i una diferenciació espaial a l’espai del “cor de la casa”. Aquest cos s’obre als espais exteriors de la casa. Hi ha un tercer cos amb el garatge, resolt amb una façana de lames de fusta que fan alhora de reixes de protecció. Finalment Hi ha el cos/passadís de lligam entre tots tres. És el cos del passadís que al seu final s’eixampla i genera l’estudi de les dues habitacions infantils. Es fa un joc de diferents façanes de fusta per tal de diferenciar i també unir visualment els quatre volums.

 

ECOLÒGICA: La casa s’ha dissenyat des del principi de que sigui una casa de construcció amb materials ecològics i amb una altra eficiència energètica. Té un certificat A+ i verificat per l’ICAEN.

 

 

ECONÒMICA: s’ha optimitzat el programa funcional; 3 habitacions dobles i una suite, dos banys  complerts, estudi, gran espai d’emmagatzematge, safareig, cuina, menjador i sala d’estar i garatge,  amb només 187 metres quadrats construïts. Això ha permès tancar el projecte amb un pressupost molt ajustat.